Arkivbild. Det var vid 02.30-tiden natten till måndagen som en man i 55-års åldern hittades avliden i en lägenhet i Bergsjön. Foto: TT

Tre män häktade misstänkta för mord i Bergsjön

Uppdaterad
Publicerad

Tre män sitter häktade efter att en man i 55-års åldern hittats död i en lägenhet i Bergsjön. Samtliga av de tre männen är på sannolika skäl misstänkta för mord, men förnekar brott, uppger GP.

Det var vid 02.30-tiden natten till måndagen som en man i 55-års åldern hittades avliden i en lägenhet i Bergsjön. Mannen hade skador på kroppen som gjorde att polisen misstänkte mord alternativt dråp.

Initialt fem personer anhållna

Initialt satt fem personer anhållna skäligen misstänkta för mord.

– Fem personer har anhållits skäligen misstänkta för mord. Något mer kan jag inte säga i nuläget, sa kammaråklagare Sara Toreskog till SVT Nyheter Väst under måndagen.

Först greps en man i 35-års åldern, därefter togs ytterligare fyra personer till förhör, varav tre var kvinnor. De anhölls senare. Efter två dygn i arresten släpptes emellertid kvinnorna och ytterligare en man greps under onsdagen.

Befunnit sig på platsen

I nuläget sitter tre män häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankesgraden. Det uppger Sara Toreskog för Göteborgs-Posten.

– Vi anser att de här männen befunnit sig på platsen och att gärningen utförts tillsammans och i samförstånd, säger hon till tidningen.

SVT Nyheter Väst har sökt kammaråklagare Sara Toreskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.