Under natten till tisdagen utfördes tre personrån i Göteborg, polisen misstänker samband. Foto: SVT

Tre rån i Göteborg i natt – polisen utreder samband

Uppdaterad
Publicerad

Mellan klockan 23.00 och 02.00 under natten till tisdagen genomfördes tre rån i olika delar i Göteborg.

– Vi har anledningen att tro att rånen utfördes av samma gärningsmän då vi fått in liknande signalement från brottsoffren, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

Kortedela, Björkekärr och till sist Biskopsgården. Under natten utfördes tre personrån på tre olika platser under loppet av tre timmar i Göteborg. Och enligt polisen kan det röra sig om samma gärningsmän som utförde rånen.

– Det finns liknelser i signalementen som stämmer ganska bra överens så det är möjligt att det finns ett samband mellan rånen, men för tillfället har vi inte lyckats gripa någon, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

De båda gärningsmännen ska, enligt polisen, har hotat sina offer med kniv eller något annats vasst föremål och har vid minst två av tillfällena ha lämnat platsen i en ljus bil. Ingen av offren ska ha kommit till skada.

Rånet som utfördes i Biskopsgården riktades mot en taxichaufför som skulle släppa av en kund, taxichauffören uppger att hen blivit hotad med ett pistolliknande föremål och rånas på sitt bankkort och mobiltelefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.