Foto: SVT

Trialstjärnan missar VM-deltävling

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget VM i Japan för västsvensken Eddie Karlsson.

Den nu 19-åriga trialstjärnan Eddie Karlsson var ett stort löfte inom motorsporten. Trots att han fortfarande är tonåring har han hunnit med att vinna EM-guld och flera SM-guld.

Men under en träning i hemkommunen Kungsbacka förändrades mycket.

– Det var under en tränings- och tävlingsanläggning och en specialträning där man hoppar från sten till sten. Och när han kom över till en av stenarna, bet cykeln till, det är sånt som händer, men Eddie flög framåt och slog huvudet i en sten, säger Eddie Karlssons kontaktperson Cerry Holmgren till SVT Sport.

Näsan splittrades, ett okben gick av och övertänderna flyttade sig in i munnen. Idag kom beskedet att han missar deltävlingarna ett och två i Japan i april.

Dock kommer han kunna vara med på SM på hemmaplan i Kungsbacka, och han kommer fortsätta satsa på att bli världsmästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.