Frölunda Indians ordförande Mats Grauers utreder om hockeylaget ska behålla sin logga, eller om den i stället ska ersättas med en ny. Foto: SVT/ Bildbyrån

Trots 700 förslag – Frölunda skjuter upp byte av logga

Uppdaterad
Publicerad

I höstas bestämde Frölunda att klubben ska skrota indianen som klubbmärke, då den kritiserades för att vara nedsättande mot den amerikanska ursprungsbefolkningen. Men göteborgarnas byte av klubbmärke dröjer ett år längre än planerat och sjösätts först till säsongen 2022/2023.

Trots mer än 700 förslag från engagerade supportrar och ett intensivt arbete med logofrågan har inte processen nått hela vägen, skriver Frölunda, som från början döpte processen till ”Världens bästa klubbmärke på världens kortaste tid”.

– Vi är jätteglada för engagemanget från alla som lämnat förslag, säger SHL-klubbens ordförande Mats Grauers.

– Vår referensgrupp och styrelsen är eniga om att vi ska avvakta, vi vill göra rätt val både som symbol och klubbmärke. Men vi är helt på det klara med att vi inte ska använda den gamla symbolen. Det beslutet står fast, säger Mats Grauers, ordförande SHL.

Hör om bakgrunden till varför Frölunda ska byta logotype

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.