Ann-Sofie Hermanssons tidigare pressekreterare Lisa Nylén och stadssekreterare Moa-Lisa Fransson lämnar nu sina jobb. Foto: Privat

Tuffa villkor för Hermanssons medarbetare

Publicerad

Nu lämnar även Ann-Sofie Hermanssons närmaste medarbetare sina jobb. Hennes pressekreterare Lisa Nylén fick 24 timmar på sig att lämna jobbet, efter att hon sagt upp sig.

– Ja, det stämmer. Jag och Marina (Marina Johansson, tf gruppledare för Socialdemokraternas kommunfullmäktigegrupp reds, anm) var överens om att jag skulle säga upp mig. Så det var i samförstånd, säger Lisa Nylén.

Ann-Sofie Hermansson, Socialdemokraternas gruppledare i kommunstyrelsen i Göteborg fick lämna sina uppdrag efter söndagens extrainsatta kongress. Nu lämnar alltså även hennes närmaste medarbetare.

En månadslön

Lisa Nylén sa upp sig på tisdagen, och har nu alltså lämnat sin tidigare arbetsplats. Hon får nu ytterligare en månadslön.

Har du ingen uppsägningstid? Tre månader brukar väl vara det normala?

– Det är ju speciella avtal som gäller för politiska sekreterare.

Lisa Nylén går nu tillbaka till sitt tidigare jobb som pressansvarig och kommunikatör på stadsbiblioteket. Hennes tidigare chef svarar via mail och bekräftar att tre medarbetare sagt upp sig med omedelbar verkan, men att hon inte vill ge några kommentarer.

– Jag kommer inte att kommentera personalärenden i media, varken nu eller framöver. Jag kan bara konstatera att partiet nu måste fokusera på att läka såren efter denna uppslitande process, skriver Marina Johansson, tf gruppledare för Socialdemokraterna.

Även stabschefen har sagt upp sig

David Ljung var tidigare stabschef hos Ann-Sofie Hermansson. Han sa upp sig i söndags.

– Jag tänker inte gå in i några detaljer. Det har framgått väldigt tydligt hur Ann-Sofie och jag har sett på det hela. Hur det har hanterats i alla sina delar. Det har varit en bedrövlig hantering.

Hur tycker du att ni har behandlats nu efter att ni sagt upp er?

– Jag sa upp mig i söndags, så det är inga konstigheter. Jag har inte förtroende för den nya ledningen.

Är inte nöjd

Du är nöjd med de villkoren du fick när du sa upp dig?

– Nej, det är jag inte. Men jag vill inte gå in och kommentera och rota i detaljer. Nu går jag vidare och gör nåt annat, det ser jag fram emot. Vad det blir återstår att se, men jag har naturligtvis idéer, säger David Ljung.

Även Socialdemokraternas stadssekreterare Moa-Lisa Fransson har nu sagt upp sig.

– Jag har sagt upp mig på egen begäran. Det känns ju ganska naturligt med tanke på omständigheterna. Jag har några dagar på mig att avveckla nu, städa upp i mejlkorgen till exempel, säger hon.

– Nu får jag fundera på vad jag ska göra och var jag kan göra mest nytta med mitt engagemang, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

Mer i ämnet