Arkivbild Foto: TT

Turister drabbade av husbilsinbrott

Uppdaterad
Publicerad

Flera utländska turister har drabbats av inbrott i husbilar och husvagnar i Kungälv under natten. Ett tyskt par ska ha blivit mycket skärrade när de ertappade en inbrottstjuv i husvagnen.

Det var vid 02.30-tiden som de första turisterna drabbades. Ett tyskt par upptäckte att någon varit inne i deras husbil, som stod parkerad vid Mjölkekilen i Marstrand, och stulit bland annat kläder.

En halvtimme senare upptäckte ett annat tyskt par att någon bröt sig in i deras huvagn, den här gången vid campingen på Färjevägen i Kungälv. Ägarna ska ha blivit så skärrade att de sedan inte kunde förklara för polisen hur tjuven hade sett ut.

Det framkom också att flera andra på samma plats drabbats av inbrott i husbilar och husvagnar.

Stölder och inbrott i husbilar är ett återkommande problem längs rastplatser nästan varje sommar. Polisen varnar nu för att en ny liga verkar härja i Västsverige.

– Det är samma sak varje år. Vi har satt upp skyltar vid alla rastplatser och har information på färjorna där turister kommer in till landet. Men vi har haft en hel del inbrott runt om i Västsverige nu de senaste två veckorna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.