En man skadades livshotande sedan han knivskurits mycket svårt i ett trapphus i Uddevalla i natt. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Tonårsflicka anhållen efter knivdåd på efterfest i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk på en efterfest slutade med att en man blev huggen med ett vasst föremål mot överkroppen och fick föras till sjukhus med livshotande skador.

– En man i 30-årsåldern och en flicka i övre tonåren är anhålla för inblandning i dådet, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott.

00.45 under natten till söndagen larmades polisen till en trappuppgång i Skogslyckan, Uddevalla. Där fann man en man som skadats mycket allvarligt efter att ha mottagit hugg med ett vasst föremål, antagligen en kniv enligt polisen. Mannen fick föras till sjukhus där han opererades för livshotande skador.

– Han är fortfarande svårt skadad, men har vaknat upp och är talbar, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott.

Snart kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern som nu sitter anhållen misstänkt för försök till mord, och senare kunde man gripa en flicka i övre tonåren som är anhållen misstänkt för medhjälp för försök till mord.

– Det finns flera vittnen till händelsen, några har vi redan pratat med och vi ska prata med resterande så snart som möjligt. Just nu ser utredningsläget bra ut, men man vet ju aldrig, säger Sten-Rune Timmersjö.

De två anhålla nekar till brott.

Mannen känd sen tidigare

Enligt polisen ska mannen bara dagen innan knivdådet inträffade släppts från att varit anhållen misstänkt för grov misshandel som ska ha ägt rum tidigare i förra veckan. Gärningarna ska enligt polisen inte ha något samband med varandra.

– Han är känd hos polisen sen tidigare, säger Sten-Rune Timmersjö.

Offret och gärningsmannen ska vara bekanta med varandra. Men de närmare omständigheterna kring det misstänkta mordförsöket  är ännu inte kända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.