Två anhållna efter skottlossning vid bensinmack i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen sköts det vid en bensinmack i Göteborg. Enligt åklagaren fanns det flera personer på platsen som skotten kan ha varit avsedda för. Två unga män är nu anhållna, misstänkta för försök till mord.

Det var strax innan klockan 03 under onsdagsnatten som flera skott avlossades vid en bensinmack på Bäckebolsvägen på Hisingen i Göteborg. Senare under onsdagen greps två män i 20-årsåldern. Det skedde enligt polisen efter ”spanings- och utredningsåtgärder”.

Nu har de båda anhållits men både polis och åklagare är fåordiga om händelsen.

– Det fanns flera personer på platsen som jag betecknar som målsägande, säger kammaråklagare Johanna Videlycka.

Flera frågetecken

Åklagaren vill inte säga hur många skott som avlossats, hon säger sig heller inte vara säker på att personerna på platsen var ”måltavlor”.

Var det en slump att ingen träffades eller hur skulle du beskriva skottlossningen?

– Det vill jag inte uttala mig om.

Har ni hittat något vapen?

– Det vill jag heller inte uttala mig om.

Inte heller vill Johanna Videlycka säga om de båda anhållna är kända för polisen sedan tidigare. De är skäligen misstänkta för försök till mord, alltså den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.