En man åtalas vid Borås tingsrätt misstänkt för mord i Ulricehamn. En annan man åtalas för grovt skyddande av brottsling. Foto: Thomas Johansson/TT

Två åtalas efter misstänkt knivmord i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas för mord efter en knivskärning som ledde till att en man avled i Ulricehamn i våras. Mannen ska ha funnit sin sambo tillsammans med en annan man och då huggit ihjäl honom. En annan man ska ha hjälpt den misstänkte att röja undan bevis.

Det var den 6 maj som polis och ambulans larmades till en bostad i Ulricehamn. Där fann man en svårt knivskuren man i övre 50-årsåldern. Strax efteråt anhölls två män, den ene misstänkt för att ha utfört dådet, den andre misstänkt för att ha skyddat den misstänkte mördaren.

Nu åtalas de båda männen.

– Motivet har varit svartsjuka, säger kammaråklagare Carolyn Westeröd i ett pressmeddelande.

Den misstänkte mördaren ska alltså ha kommit hem till sin bostad och där funnit sin sambo i sällskap med den nu döde. I vrede ska han ha attackerat honom med en kniv. Skadorna blev så allvarliga att offret senare under kvällen avled.

Förnekar brott

Den misstänkte har suttit häktad sedan dess och nu åtalas han utöver knivskärningen för en misshandel av en annan person. Den misshandeln ska också ha skett i mannens bostad men vid ett annat tillfälle.

Samtidigt åtalas alltså en annan man, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. I anslutning till knivdådet ska han enligt åtalet ha hjälpt den misstänkte att gömma sig och även att göra sig av med bevismaterial.

Den mordmisstänktes advokat, Carl Gustaf Nyman, meddelar att hans klient anser sig vara oskyldig.

Vad säger ni om åklagarens påstående att det finns ett svartsjukemotiv här?

Ingen kommentar till det, säger han.

SVT Nyheter Väst söker advokaten till den andra misstänkte för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.