Polisens avspärrning i Göteborg. Foto: Tomas F Singer

Två tonåringar åtalas efter brutalt mord på 16-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojken sköts ihjäl på ett mycket brutalt sätt i närheten av en skola i Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Nu åtalas en 17-åring och en 19-åring för mord respektive medhjälp till mord och försök till mord på en flicka.

Det var sent en onsdagskväll i mars förra året som 16-åringen blev skjuten med flera skott i närheten av en skola i Länsmansgården. Enligt stämningsansökan, som lämnades in till Göteborgs tingsrätt på fredagen, ska de två åtalade tillsammans och i samförstånd ha dödat 16-åringen med hjälp av både en revolver och ett automatvapen. Sedan försvann de från platsen på varsin cykel.

I samband med att 16-åringen dödades ska ytterligare tre ungdomar ha blivit utsatta för mordförsök, varav en flicka träffades av skott och fick livshotande skador.

Polisen kände till gärningsmannen

Den åtalade 17-åringen ingår enligt polisen i en grupp brottsaktiva ungdomar i samma ålder i Biskopsgården. Han åtalas också för grovt vapenbrott.

Flera kamrater till honom är, eller har varit, anhållna tidigare under mordutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.