Två gripna efter bråk på flyktingboende

Publicerad

Personalen på ett flyktingboende i Skara tvingades låsa in sig efter ett bråk på platsen. Polisen grep två personer misstänkta för olaga hot och misshandel.

Polisen i Västra Götaland larmades under natten till flyktingboendet Stora Ekeberg i Skara.

När ett bråk eskalerade kände sig personalen hotad och låste in sig i ett rum.

– De har låst in sig efter att ha blivit hotade – det var därför vi kallades till platsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen region väst.

Polisen kunde direkt gripa en person som blev utpekad som den som hotat personalen.

– När vi är på platsen framkommer det att en kvinna blivit misshandlad på boendet av en annan man. Han blir också gripen, säger Stefan Gustafsson.

Flera incidenter

Tidigare under kvällen hade polisen i Västra Götaland larmats till ett bråk på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Kungälv. Polisen tror att personalen är extra vaksam efter den tragiska knivattacken som inträffade på ett boende i Mölndal i måndags.

– Jag tror kanske inte att personalen känner sig trygg efter en sådan händelse, säger Stefan Gustafsson.

Också i Emmaboda inträffade en incident under natten på ett flyktingboende.

Nio av de 30 boende misstänks nu för våldsamt upplopp. Också där ska personalen ha upplevt stämningen som hotfull och låst in sig i ett utrymme på boendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.