Foto: Joakim Eriksson

Två gripna efter brottsturné i Borås – biljakt slutade i diket

Uppdaterad
Publicerad
Det började med ett larm om att flera män slogs på Hässleholmen i Borås. Efter en dryg timme – och en dramatisk biljakt – grips en man och en kvinna vid en avfart till Kinnarumma.
– Det blir ett digert jobb för polisen att reda ut det här. Rörigt är bara förnamnet, säger Peter Adlersson, Polisens presstalesperson i region Väst.

I slagsmålet som polisen först larmades till skadades minst en man, som fick föras till sjukhus. Han ska både ha blivit slagen och biten av en hund. Strax efter bråket ska en man och en kvinna ha stulit en bil och åkt därifrån.

– De kör en bit, och sen går de ut och tillgriper en annan bil, säger Peter Adlersson.

Enligt polisens hemsida ska de misstänkta i samband med den första stölden ha prejat bilen och slitit ut föraren. De ska även ha haft med sig en hund. Polisen tar upp jakten på de misstänkta.

– Vi får upp en helikopter och söker efter bilen, säger Peter Adlersson.

Rån i mataffär och misshandel vid mack

Polisen får snart in ett överfallsalarm från en livsmedelsbutik. De misstänkta biltjuvarna ska ha rånat affären och fått med sig pengar från kassan. Sedan kör de vidare, tills de stannar vid en bensinmack i Viskafors.

– Där går de ut och misshandlar en man. Sen kör de iväg i vårdslös hastighet, och vi har samtidigt fått klartecken att lägga ut en spikmatta, säger Peter Adlersson.

Spikmatta stoppade stulna bilen

Den stulna bilen åker söderut på riksväg 41. Den kör senare över spikmattan som polisen placerat ut i närheten av Kinnarumma, för att därefter svänga ner i ett dike. Innan dess ska den misstänka föraren ha försökt köra på en polispatrull, och dessutom stött till flera andra medtrafikanter som hamnat i flyktbilens väg.

– Man har utsatt andra bilister för fara. Det är en lång rad trafikbrott det handlar om, säger Peter Adlersson.

Polisen förhör vittnen och målsägande

Vittnen och målsäganden ska nu förhöras efter brottskedjan som fortfarande beskrivs som rörig av polisen. I nuläget misstänks de gripna personerna för bland annat rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, misshandel och flera trafikbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer