Två tonåringar häktade för mord i Biskopsgården

Publicerad

Två tonåringar har häktats på sannolika skäl misstänkta för mordet på en man i 25-årsåldern som i november sköts på en inntergård i Biskopsgården.

Två pojkar, 17 respektive 15 år, har häktats misstänkta för inblandning i ett mord i Biskopsgården i Göteborg i höstas. 17-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord och 15-åringen misstänks för medhjälp till mord, skriver Göteborgs-Posten.

Det var den 14 november som en man i 25-årsåldern sköts på en innergård utanför ett bostadshus i Biskopsgården. Han skadades svårt och fördes till sjukhus där han avled.

En av polisens teorier har varit att det var fel person som sköts.

– Vilket motivet skulle kunna vara, det vill vi inte gå ut med. Vi arbetar med att kartlägga de här individernas nätverk och förundersökningen befinner sig i ett extremt känsligt läge, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo till GP.

Två flickor i övre tonåren misstänktes för skyddande av brottsling men båda släpptes på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.