En person fördes till sjukhus med lindriga skador efter knivattacken på en spårvagn på Hisingen under onsdagen. En person har gripits misstänkt för knivskärningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TT

Två män knivskurna på spårvagn på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Strax före lunchtid på onsdagen larmades polis till Eketrägatan på Hisingen där två unga män hade blivit knivskurna på en spårvagn. Polisen har gripit en misstänkt man.

Polisen kallades till Eketrägatan på Hisingen i Göteborg klockan 11.44 under onsdagen, efter larm om misshandel. Ambulans kom till platsen vid lunchtid och det visade sig handla om två killar som hade blivit knivskurna – den ene fördes till sjukhus med skador i nacken alternativt halsen, enligt polisen. Den andre ska fått skador på handen.

En misstänkt person gripen

Efter händelsen meddelade polisen att en man misstänkt för dådet ska ha hoppat på en spårvagn och åkt in mot centrala Göteborg. Denna person ska vara känd för offren och de kunde ge signalement. Vid 13-tiden meddelade polisen att en misstänkt gärningsperson var gripen.

– Vi har gripit en gärningsman och i samband med det fick vi tag i en kniv, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Var greps mannen?

Det kan jag inte uttala mig om, säger Stefan Gustafsson.

Den misstänkte gärningspersonen, som ska vara en ung man, fördes till polisstation för förhör. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen uppgav pressjouren på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, att endast en man, i övre tonåren, fördes till sjukhus med lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.