En man hittades död tidigt 22 juli i närheten av Röda sten där det samtidigt pågick en ravefest. Foto: Adam Ihse / TT

Två personer misstänkta efter Röda sten-mordet

Publicerad

I juli hittades en 25-årig man död vid Röda sten i Göteborg. I veckan plockades två personer in på förhör misstänkta för inblandning i mordet.

Det var en tidig morgon 22 juli som den 25-åriga mannen hittades död nära Röda sten i Göteborg. Samtidigt hade en rejvfest pågått i närheten hela natten.

– Vi letar fortfarande och samlar bevis. Vi har hållit drygt 100 förhör, så det är lite pussel att lägga. Sedan är det inte säkert vilket tillstånd alla var i med tanke på rejvfesten som var där, sa Hans Lippens, presstalesperson i region Väst då.

Två skäligen misstänkta

Nu skriver GP att två personer varit inne på förhör misstänkta för att ha inblandning i mordet.

– Vi har haft två personer inne på förhör. De släpptes kortdärefter. Där är dock fortfarande skäligen misstänkta för att inågon form ha haft med mordet att göra. I övrigt har jag ingakommentarer i ärendet, säger specialiståklagare Johan Udén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.