Två personer anhållna för mord

En man och en kvinna ska ha anhållits på måndagen misstänkta för mord. Det skriver TTELA.

Under söndagen fann blåljuspersonal en död man i en bostad i Lilla Edet. I bostaden fanns även en man och en kvinna och de är nu misstänka för mord, det skriver TTELA.

Oklara omständigheter

Åklagaren vill inte gå in på hur den döde mannen ska ha avlidit men brottsrubriceringen är än så länge mord. Enligt TTELA förnekar de misstänka brott. Mannen och kvinnan är skäligen misstänkta för brottet, vilket är den lägre misstankegraden

– Än så länge vet vi inte så mycket. Vi håller på att samla information för att få en samlad bild av händelsen. En teknisk undersökning är gjord och i morgon görs en obduktion. Dessutom ska fler personer höras, säger åklagare Daniel Edsbagge till TTELA.

Nekar till brott

Det är de två anhållna som ska ha larmat ambulans och polis till platsen. Dödsfallet ska ha inträffat under natten till söndagen.

Den avlidna mannen är i 30-årsåldern och de misstänkta är ungefär i samma ålder. Mannen och kvinnan nekar till brott.

Den initiala förundersökningsledaren vid polisen i Trollhättan säger till SVT nyheter Väst att han känner till ärendet men inte vill kommentera det närmare.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer