Foto: SVT/arkiv

Två personer med skottskador lämnades vid sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personer med skottskador lämnades av vid entrén till ett sjukhus i Göteborg sent på onsdagskvällen. De är allvarligt skadade, men inte livshotande, sa polisen vid 4-tiden på torsdagmorgon.

– Senaste uppgifterna vi fått om dem är att det inte föreligger någon fara för deras liv men de är allvarligt skadade, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Kort efter att det första larmet kommit in fick polisen uppgifter om att det skulle ha varit en skottlossning vid Linnéområdet i Göteborg. Något som polisen sammankopplar med de två skottskadade personerna vid sjukhuset. 

Skottlossningar i Göteborg

– Det är allvarligt. Nu ska vi försöka hitta brottsplatsen. Vi är i Linnéområdet för där har vi fått uppgifter om att det har varit någon form av skottlossning strax innan de här personerna kom till sjukhuset, sa Tommy Nyman som är polisens presstalesman i region Väst då.

Hör vittnen

Polisen håller under onsdagskvällen förhör med vittnen och söker efter en eventuell brottsplats.

– Vi håller på och pratar med vittnen vid sjukhuset för att se på vilket sätt de tagit sig dit. Det finns uppgifter om att de kom i en bil, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till TT.

Poliser håller också på att söka igenom bostadsområdena i Linné.

– Där håller vi på att försöka lokalisera en brottsplats, utifrån de uppgifter vi fått från folk som hört skottlossning.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Ingen misstänkt

Det finns ingen gripen eller misstänkt gärningsman på torsdagsmorgonen.

– Det finns inga uppgifter nu om något nytt i ärendet, säger Peter Nordengard på torsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet