Man förd till sjukhus efter båtolycka vid Tjörn

Uppdaterad
Publicerad

En motorbåt välte vid Röra Strand på Tjörn under lördagen. I samband med det fördes en person till sjukhus. Skadorna ska vara allvarliga.

Larmet kom vid halv ett-tiden under lördagen om att en båt var inblandad i en olycka. Räddningstjänst, polis och ambulans blev kallade till platsen.

– Vittnen skrek att båten kom in med hög fart och voltade, säger Anders Lennholm, biträdande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen, till TT.

Fick huvudskada

De två personerna, en 60-årig man och en 17-årig pojke, ska ha flugit ur båten och i samband med det skadade mannen huvudet. Han fördes senare med ambulanshelikopter till sjukhus. Enligt räddningscentralen rör det sig om allvarliga skador.

Initialt fanns även uppgifter om att pojken förts till sjukhus, men det ska endast ha varit den äldre i sällskapet.

Exakt vad olyckan beror på vet man ännu inte, enligt räddningstjänsten. Polisen har rubricerat olyckan som vårdslöshet i sjötrafik, men ännu är ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.