Två till sjukhus efter drunkningslarm utanför Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer i 20-årsåldern var ute och simmade vid Mollön i Uddevallas inlopp, men på grund av söndagens hårda väder kunde tre av dem inte ta sig upp ur vattnet själva.

– Sjöräddningssällskapet fick hjälpa dem upp. Två av personerna hade svalt en del vatten och fick därför föras till sjukhus med ambulans, berättar Isac Östin, JRCC sjö- och flygledningscentral.

Räddningstjänsten och sjöräddningssällskapet larmades vid 12.30-tiden till Mollön utanflör Uddevalla efter att en person slagit larm om att deras vänner inte lyckades ta sig ur vattnet.

– Sjöräddningssällskapet var på plats efter bara några minuter eftersom de var ute på ett annat uppdrag i området, säger Isac Östin på JRCC sjö- och flygledningscentral.

På platsen fick Sjöräddningssällskapet hjälpa tre av personerna ur vattnet, varav två sen fick föras med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.