Foto: SVT

Got Events vd om ”gubbigheten” på Ullevis scen: ”Ingen överraskning för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste 30 åren så är det manliga artister som har dominerat Ullevis scen. Totalt har tre huvudakter varit kvinnor.

– Vi hade självklart sett ännu fler kvinnor och variation. Men vi hyr ut arenan, det är inte vi som bokar artisterna utan det är de som bokar oss, säger Lotta Nibell som är vd på Got event.

– Det är absolut ingen överraskning för oss. Vi vet väl hur bokningskalendern ser ut både historiskt och framåt. Vi hade självklart sett ännu fler kvinnor och variation, säger Lotta Nibell som är vd på Got event.

Men ni driver ju arenan, ni måste ju kunna sätta press på bokningsbolagen?

– Inte utifrån det perspektivet. Utan det vill ju till att det är en arena som passar, att Göteborg passar för den artisten och att produktionen passar. Det finns väldigt många stora artister som till exempel Beyoncé och Ariana Grande, men de väljer att göra inomhusturnéer, och det är klart då faller Ullevi bort, säger Lotta Nibell.

– Det är en stor arena att fylla. Och det är ju oavsett om man är kvinna eller man. Alternativet hade varit att tacka nej till de manliga artisterna, och det gör vi inte heller, den förmånen har vi inte. Det gäller att fylla kalendern med så mycket som möjligt, säger Lotta Nibell.

Jämn fördelning bland besökarna

Hon säger att fördelningen av kvinnor och män bland konsertbesökarna är jämnt fördelad.

– Tittar vi på Ullevi så är 54 procent av besökarna som är kvinnor, säger Lotta Nibell.

Någon sa att man skulle kunna döpa om det till ”Gubbevi”, vad tänker du om det?

– Det tror jag hade varit väldigt olyckligt, vi är glada över att den heter Ullevi, säger Lotta Nibell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.