”2500 granruskor ska läggas ut”, säger funktionären Ann-Sofie Järsenholt om dagens göromål. Foto: SVT

Ulricehamn laddar inför världscupen i längdskidor

Uppdaterad
Publicerad

Nu närmar sig starten för världscupen i längdskidor med stormsteg. Ute på Lassalyckan i Ulricehamn råder febril aktivitet för att lägga de sista pusselbitarna på plats.

– Banan är hård och fin, vädret är med oss. Bättre än så här kan det inte bli, det känns jättekul, säger assisterande banchef Ann-Sofie Järsenholt.

Under dagen jobbar funktionärerna på febrilt för att få allt på plats inför helgens världscup, bland annat ska  2500 granruskor ställas ut för att markera spåren, och material ska köras till de olika bandelarna.

– Vi har ett lugn i organisationen. Det finns alltid lite finlir, men de stora sakerna är på plats, säger Johan Falk, vd för världscupen.

– Det här är det ända som vi pratat om därhemma sista tiden. Vi började att planerna för ett år sedan, efter sommaren drog det igång lite mer och sedan december har det varit intensivt, berättar Ann-Sofie Järsenholt, assisterande banchef.

Mellan 25 000 och 30 000 unika besökare förväntas komma varje dag under helgen, det är mer än dubbelt som många som antalet invånare i kommunen.

Och det är främst logistiken kring när många bilister vill ta sig till området som kan ställa till det i nuläget.

– Vi har en trafikorganisationen som tänker och tänker och planerar. Hur folk väljer att köra in i Ulricehamn har vi en beredskap för. Nu ser det ut att bli bra väder, men vi ser till att ha kontakt med bärgningsbil ifall det exempelvis är halt och någon glider av vägen, säger Johan Falk.

Har du något trafiktips?

– Kom i god tid och följ skyltar, hitta inte på några andra tokiga vägar, då kan det bli trafikkaos.

Hinner du se något av tävlingarna under helgen?

– Ja, det tror jag. Jag kommer njuta, verkligen nypa mig i armen och känna att nu är det på gång, nu är det på riktigt, det är detta vi har längtat efter, säger Ann-Sofie Järsenholt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.