Den 24 oktober hittades en kvinna i 60-årsåldern död nära ett motionsspår. GT rapporterar nu polisens kartläggning av mördarens telefonsamtal. Foto: TT

Ulricehamnmördaren sextrakasserade äldre kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som i oktober förra året mördade en kvinna vid ett motionspår i Ulricehamn ska enligt polisens kartläggning ringt över 500 samtal till kvinnor under sista månaden innan mordet, det skriver GT i dag.

24 oktober förra året hittades kvinnan i 60-årsåldern mördad. Hon hade inte blivit utsatt för sexuellt våld, men det fanns sexuella kopplingar och motivet för mannens agerande var sexuellt, enligt polisen. Älvsborgs polisområdeschef säger till Tidningen GT att kartläggningen av mannens telefonvanor har lett till att motivbilden klarnar.

– Eftersom vi inte har kunnat höra gärningsmannen är vi helt beroende av den här informationen, säger Lena Matthijs, till tidningen.

Totalt ringde mannen under en månad 565 samtal till framförallt äldre kvinnor och huvudsakligen kvälls- och nattetid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet