Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulrika Gartman Blom (M) svarar på frågor om förtroende och för- och nackdel med att vara ny i politiken. Foto: Pressbild Lidköpingsmoderaterna

Ulrika Gartman Blom (M) blir nytt oppositionsråd i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen valdes Ulrika Gartman Blom (M) till nytt oppositionsråd för moderaterna i Lidköping. Hon ersätter Rasmus Möller (också M), som hastigt lämnade politiken under sommaren.

– Vi har inte valt en moderatkärring utan en riktig Lidköpingsbo, säger partikollegan Christoffer Järkeborn,

I juni 2022 blev det känt att den tidigare oppositionsrådet Rasmus Möller (M) lämnade sin post i partiet efter att ha misskött två bolag. Det handlade bland annat om skatteskulder och kronofogdärenden.

Hans efterträdare Ulrika Gartman Blom (M) har bara varit medlem i partiet sedan februari och står som nummer 50 på partiets lista. Hon har jobbat som konditor, industriarbetare och som egenföretagare inom automation. Men nu blir det politik för hela slanten.

Valet 2022 Väst

– Det är för mycket gubbar i politiken, och de bara pratar och pratar och kommer ingenvart, säger hon.

Opposition i 30 år

Socialdemokraterna har styrt i tre decennier i Lidköping och att välja någon som är helt grön är en strategi för att bryta det mönstret.

– Vi har inte valt en moderatkärring utan en riktig Lidköpingsbo, säger partikollegan Christoffer Järkeborn.

Bara 46 dagar kvar till valet

På bara 46 dagar ska hon försöka vinna Lidköpingsbornas förtroende, ett förtroende som skadats efter skandalen med det förra oppositionsrådet. Enligt Ulrika är förtroendet för partiet fortsatt starkt eftersom de agerade snabbt och siktar på en förnyelse av partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet