Ung kvinna inlåst i flera dagar och sexuellt utnyttjad

Uppdaterad
Publicerad

I flera dagar ska en kvinna i 25-årsåldern ha varit inlåst i en lägenhet i Skälltorp i Göteborg, där hon säger att hon misshandlats och utnyttjats sexuellt av en man i 55-årsåldern. På fredagskvällen ska hon ha blivit utkastad, och larmade då polis. Mannen är nu anhållen.

Polisen betonar att fallet inte rör trafficking, människohandel, utan tycks röra en privat relation.

– Hon blev alltså utslängd från bostaden av den här mannen. När hon stod på utsidan ringde hon polisen och när en patrull kom fram  berättade hon att hon varit instängd där i några dagar – oklart hur många, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Säger sig ha blivit slagen

– Hon sa också något om sexuellt utnyttjande och därför har vi tagit henne till sjukhus för att kontrollera om hon blivit utsatt för till exempel våldtäkt. Där finns en sådan misstanke, säger Christer Fuxborg.

Hur mannen och kvinnan känner varandra är ännu inte fullt utrett.

– Mannen är anhållen nu så att fallet har gått över till åklagare som får ta kommande förundersökningsbeslut, säger Christer Fuxborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.