Enligt anmälan ska en av flickorna vid tre tillfällen ha utsatts för handlingar som rubriceras som våldtäkt mot barn. Foto: TT

Begick sexualbrott mot tre flickor – döms till skyddstillsyn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern dömdes på onsdagen vid Vänersborgs tingsrätt till skyddstillsyn för flera fall av sexualbrott mot barn. Brotten ska inträffat mellan 2014 och 2017.

Mellan januari 2014 och augusti 2017 ska mannen ha utsatt tre flickor för en rad sexualbrott. Det handlar bland annat om våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn. Att han inte döms till fängelse är på grund av hans unga ålder. Om han hade dömts till fängelse hade straffet uppgått till tio månader. Tingsrätten gör därmed en mildare bedömning än åklagaren.

Enligt åklagaren har den misstänkte känt flickorna under en längre tid. Polisen har haft bevisning mot mannen, i form av sparade konversationer mellan parterna och det fanns även flera vittnesuppgifter.

Våldtog flickan i en kyrka

Enligt anmälan ska en av flickorna vid tre tillfällen ha utsatts för handlingar som rubriceras som våldtäkt mot barn. Två av våldtäkterna ska ha skett i en kyrka. Flickan var vid tillfället 14 år.

– Det är ett hänsynslöst utnyttjande av målsäganden, har åklagare Emelie Beillon tidigare sagt till SVT Nyheter Väst.

Filmade övergrepp

Alla tre flickor ska vid upprepade tillfällen ha utsatts för slag med hand eller tillhyggen, vilket också har spelats in. Bland annat ska mannen ha använt sig av ett ridspö. Därför åtalades mannen även för misshandel, sexuellt ofredande och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Mannen häktades i november förra året, och har förnekat brott på samtliga åtalspunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.