Foto: Johan Valkonen / JVFOTOPIX

Ung man häktad för mordförsök efter skjutning på frisörsalong

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen på en frisörsalong i Borås i september har nu en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt olaga hot. Totalt är två personer frihetsberövade i ärendet, den unge man som häktades idag och ytterligare en man som anhölls i torsdags.

Det var den 11 september i år som en man i 25-årsåldern blev skjuten i benet på en frisörsalong i centrala Borås. Under häktningsförhandlingen som skedde i Borås tingsrätt under fredagseftermiddagen häktades en ung man på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt olaga hot. Det var P4 Sjuhärad först med att rapportera om.

Två personer frihetsberövade

De fyra män som anhölls under onsdagen är nu släppta på fri fot. Totalt är två personer frihetsberövade i ärendet, den unge man som häktades idag och ytterligare en person som anhölls i torsdags.

Polisen har tidigare berättat att mordförsöket har kopplingar till kriminella nätverk i i Borås.

I klippet nedan berättar frisören som blev skjuten i benet om skottdramat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.