SVT:s reporter Julia Kero där misshandeln skedde. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Polis fick tänderna utslagna – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen misshandlades en civilpolis i Skövde efter ett bråk på en buss. Två män har nu anhållits för attacken.
– Han fick några tänder utslagna och drabbades av en hjärnskakning, säger Jan Nyman, kommunikatör på Skaraborgs sjukhus.

Det var vid klockan 20.45 på onsdagskvällen som polisen fick larm om att det uppstått en stökig situation vid bussterminalen på Resecentrum i Skövde. Ombord på en buss hade någon form av bråk brutit ut.

När den första patrullen kom fram för att lugna ned situationen blev de ”ganska hårt ansatta”, enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Flera personer från gänget gick då till attack mot poliserna.

– En polisman från patrullen ligger nu på sjukhuset. Han har blivit utsatt för våld mot överkroppen och huvudet. Det har inte förekommit några tillhyggen, vad vi vet, säger Morten Gunneng.

”Samtliga är yngre män”

Kort därpå anlände ytterligare en patrull till bussterminalen på Resecentrum. Även denna patrull blev attackerad av de unga männen. Det var först när polisen lyckats få ytterligare förstärkning till platsen som situationen lugnade ned sig.

– Vi har nu fyra frihetsberövade efter det här. Två är gripna och två har tagits till förhör. Samtliga är yngre män, säger Morten Gunneng.

På torsdagsförmiddagen meddelade Skaraborgs sjukhus att polisen som misshandlades slogs medvetslös.

– De uppgifter jag har är att den här personen var avsvimmad en stund. Han fick också några tänder utslagna och drabbades av en hjärnskakning, säger Jan Nyman, kommunikatör på Skaraborgs sjukhus.

Vad som startade bråket ombord på bussen är inte klarlagt. Polisen söker nu efter flera personer som blev vittnen till händelsen. Enligt kommissarie Lars Johansson vid Skövdepolisen är den misshandlade mannen en civilpolis.

Två personer anhållna

Vid 10-tiden på torsdagen anhölls två personer. Rubriceringen är våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

– Det gränsar till grovt våld mot tjänsteman men vi avvaktar åklagaren, säger Lars Johansson.

De andra två männen ska ha varit vittnen och har nu släppts.

Utredningsläget ser bra ut

Enligt Lars Johansson ser utredningsläget bra ut. Parallellt med utredningen tas kollegorna om hand.

– Vi vill göra vissa utredningsåtgärder först och säkra lite bevisning men det pågår ett arbete med den psykosociala biten också.

Har du pratat med polisen som blev misshandlad?

– Jag har inte gjort det men det finns de som har pratat med honom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT:s reporter Julia Kero där misshandeln skedde. Foto: SVT
Mannen slogs medvetslös, enligt Skaraborgs sjukhus. Foto: Wille Ihse/TT
Foto: SVT