Ungdomar i slagsmål stoppade tåg: ”Råkat i luven på varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Ett SJ-tåg på väg mot Göteborg blev på torsdagskvällen kraftigt försenat. I Töreboda blev tåget stående då det utbröt ett slagsmål mellan ett större antal ungdomar.

– Mycket ungdomar och någon form av slagsmål. Det är flera som är kvar på tåget och några som avvikit från platsen, säger polisens vakthavande befäl i Västra Götalands län.

Enligt vakthavande befäl så befann sig polisen forfarande på platsen och arbetade efter att det försenade tåget börjat rulla igen vid 21.45-tiden på torsdagskvällen.

Uppdatering:

Ett tjugotal ungdomar i åldrarna 16 till 18 år ska ha varit inblandade enligt uppringare. När polisen kom till platsen fick man avvisa sex personer.

– Det har uppstått någon form av bråk på stationen och sedan har några tagit sig in på tåget i samband med det och fortsatt där, berättar Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen anmälan om misshandel eller annat brott har i skrivande stund upprättats. Varför bråket startat är för polisen en gåta.

– Det framgår inte, man har väl råkat i luven på varandra.

Strax efter klockan 22 kunde tåget rulla vidare och polisen avslutade insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.