Hör Coldplay sjunga ”Känn ingen sorg” Foto: Privat

Lärde Coldplay-sångaren ”Känn ingen sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt stegade världsartisten in på barnsjukhuset i Göteborg med en gitarr på ryggen. Då passade åtta ungdomar på att lära Coldplay-sångaren Håkan Hellströms ”Känn ingen sorg”.

”Jag ska spela den här ikväll och tänka på er”, sa artisten.

Det var på måndagen som åtta ungdomar på anorexi- och bulemiavdelningen på Drottning Silvias barnsjukhus fick ett minst sagt oväntat besök, något som Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

Personalen samlade ungdomarna i ett dagrum när plötsligt Coldplay-stjärnan Chris Martin stegade in i rummet.

– Vi började bara skratta och kunde inte tro att det var sant. Men han kom in som att det var världens mest naturliga grej. Han gick runt och hälsade på alla och satte sig i skräddarställning på golvet, säger Lina, 19, som än inskriven på avdelningen, till GP.

Satte sig på golvet och sjöng

Besöket hade anordnats av en person på sjukhusets lekterapi.

– Chris kom in, tog i hand och hälsade på alla. Han satte sig på golvet och pratade med patienterna, spelade Ed Sheerans ”Shape of you” och låten ”Something just like this” av The Chainsmokers. Han småpratade med tjejerna om allt möjligt, berättar sköterskan Anneli Bergesen.

Både personal och ungdomarna var överväldigade av mötet.

Anneli Bergesen berättar om mötet med Coldplay-sångaren. Foto: Privat

– De blev verkligen jätteglada, de var fantastiska och började prata engelska. Han berättade själv om någon anhörig som hade ätstörningar, säger Anneli Bergesen.

Ville lära sig svensk låt

Chris Martin ville även lära sig en svensk låt och då kom Håkan Hellströms låt ”Känn ingen sorg” på tal. Han fick hjälp med att förstå vad låten handlade om, lyssnade på Spotify och övade.

Sedan lovade han att spela sången på konserten på kvällen – ett löfte han höll.

Chris Martin under besöket på sjukhuset. Foto: Privat

– Jag ska spela den här ikväll och tänka på er, sa Chris Martin till tjejerna berättar Anneli Bergesen.

Var personligt engagerad

En av patienterna kunde inte gå på konserten själv men hade kompisar som skulle dit. Ungdomarna imponeras nu över artisten medan ”Känn ingen sorg”-sången från konserten sprids på sociala medier.

– Det var inget han gjorde för image som han skyltade med. Det kändes att han kom hit för att han var personligt engagerad, säger Lina till Göteborgs-Posten.

Inte nog med besöket – på tisdagen fick tjejerna dessutom flera presenter, bland annat t-shirtar och skivor.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att han kan ta sig tid för det här som betyder så mycket för många under lång tid, det är inte alla som har den förmågan, säger Anneli Bergesen.

Coldplay på Ullevi. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.