Natten mot den sista april misstänktes en person ha kidnappats av sex gärningsmän i Uppsala och sedan förts till en plats där en gruppvåldtäkt ska ha ägt rum. Förundersökningen har nu lagts ned. Foto: TT

Falska poliser stoppade i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer utgav sig för att vara poliser och stoppade flera bilister för förarkontroller. Med sig i bilen hade dom en batong och blåljusramp.

Det var igår natt som polisen upptäckte de två personerna, som utgav sig för att vara poliser. Personerna färdades i en bil som var utrustad med batong och blåljusramp. Under natten ska de ha stoppat flera andra bilister för att göra fordonskontroller.

– Vi fick in ett tips från en kvinna som misstänkte att det inte var riktiga poliser, säger Christer Fuxborg, polisen presstalesman.

Stoppade andra bilister

Enligt vittnesuppgifter ska personerna ha stoppat ett flertal andra bilister och sedan begärt att få se deras körkort. Personerna är misstänkta för föregivande av allmän ställning och brott mot knivlagen. Båda två har släppts efter förhör, men brottsmisstankar kvarstår. Motivet är ännu oklart.

– Vi får utreda hur många de har kontrollerat innan vi vet omfattningen. Men vi har flera tips, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.