Konstig stämning uti bôgda. Hur hälsar man egentligen? Foto: SVT

Uti bôgda kommer åter

Uppdaterad
Publicerad

Boendet drivs av mamma Lena tillsammans med hennes två hemmaboende vuxna söner Åke och Håkan. Äldsta sonen Jan-Erik är hemma över sommaren för att hjälpa till, men får sitt tålamod hårt prövat av sina påhittiga men inte så smarta bröder.

Många förebilder

I en tidigare intervju berättade regissören Jon Lönn till SVT Nyheter Väst, att deras förebilder och inspiration är exempelvis Mats Ljung och Robert Gustafsson, men även Macken, Pistvakt och Ronny och Ragge. Att humorserien slagit så stort tror han beror på att de driver med sig själva.

– Folk tycker att det är jättekul att det blir en fortsättning från bygden och att inte allt är från Stockholm, säger Andreas Magnusson, manusförfattare och skådespelare.

Säsong med handling

Foto: SVT

Till skillnad från första säsongen, som var mer sketchbetonad, kommer den andra säsongen att ha en röd tråd för varje avsnitt.

– Ja, det blir lite skillnad nu, med en handling för varje avsnitt, säger Andreas Magnusson, manusförfattare och skådespelare. Det är ett annat sätt att jobba på, som var utmanande och givande att prova.

Tror du att det blir en tredje säsong?

– Det är inget jag kan uttala mig om, vi får se vad tycker tittarna tycker om andra säsongen först, men det är klart att det hade varit roligt förstås, säger Andreas Magnusson, manusförfattare och skådespelare.

Läs mer här: Uti bôgda släpper musikvideo

Här kan du se Uti bôgda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.