Apan hittades på en hamburgerrestaurang i Frölunda i slutet av augusti. Foto: Universeum

Utredning om apstöld läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om den apa som stals från Universeum i Göteborg läggs ner. Det skriver P4 Göteborg på sin hemsida. Apan hittades på en hamburgerrestaurang i Frölunda i slutet av augusti.

Apan, som är en goeldisapa, stals från Universeum i Göteborg. Nu har polisen lagt ner sin utredning angående stölden. Det enligt P4 Göteborg.

Polisen har bara fått in diffusa uppgifter från vittnen som bland annat sett en person som uppträtt misstänkt på Universeum.

Har en dunjacka på sig

– Det är inte omöjligt att det är den personen som stjäl apan. Men det är det ingen som sett eller vet, och framför allt vet vi inte vem det är. Det som sticker ut är att han har en dunjacka på sig. Det är därför man reagerar, säger Clas Ohlsson, förundersökningsledare på citypolisen i Storgöteborg på P4 Göteborg.

Hamburgerrestaurangen har en övervakningsfilm som polisen fortfarande inte har sett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.