Tidsplanen för vaccineringar i Västra Götaland klarnar. På bilden Kristina Rygge, vaccinationssamordnare i regionen. Foto: TT

Då kan alla vaccineras

Uppdaterad
Publicerad

Snart kommer stora delar av befolkningen i Västra Götaland kunna få sin första vaccinationsdos. Det säger Kristina Rygge, Västra Götalands vaccinationssamordnare i dag. Hör henne beskriva tidsplanen för majoriteten av befolkningen, de som inte befinner sig i någon riskgrupp.

Äntligen kom besked om när de allra flesta kan börja boka vaccinering mot covid-19. Detta efter att Västra Götalandsregionen idag berättade hur deras uppdaterade tidsplan ser ut.

För de allra flesta, dvs personer mellan 18-49 år som inte befinner sig i någon riskgrupp, kan det vara möjligt att boka vaccination i mitten av juni.

Coronaviruset i Västsverige

Och en månad tidigare, i mitten av maj är det planerat att personer mellan 50-59 år som inte tillhör någon riskgrupp kan börja boka tid för vaccinering.

Förfarande finns reservationer beroende på tillgång och leveranser till regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet