Mc och bil i krock – en till sjukhus i helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykel och en bil krockade på riksväg 41 i Horred i Marks kommun på onsdagseftermiddagen. En person är förd till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Vi har en ambulanshelikopter, två ambulanser och tre brandbilar på olycksplatsen, säger Helen Wickberg på SOS-alarm till SVT Nyheter Väst.

En trafikolycka i Horred i Marks kommun inträffade vid 16-tiden under onsdagen. En person är förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Det är ännu oklart vilka personskador det handlar om.

Vägen stängdes av

– Enligt uppgift är mc-föraren skadad men jag har inte blivit uppdaterad om vilka skador det handlar om, men personen var vaken och talbar, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Vägen stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet, och öppnades vid 17-tiden igen.

– Jag har ännu inga uppgifter om skadeläget, säger Urban Wigert, presskommunikatör Södra Älvsborgs sjukhus, vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.