Vägarbetare i Ulricehamn påkörd av bilist

Uppdaterad
Publicerad

En vägarbetare har blivit påkörd av en bilist på riksväg 40 väster om Ulricehamn vid 19.10 på torsdagskvällen. Enligt polisen ska den påkörde personen vara allvarligt skadad.

Trafikolyckan inträffade vid Hökerumsmotet utanför Ulricehamn i riktning mot Jönköping. Räddningstjänst och två ambulanser skickades till olycksplatsen.

Tre personer inblandade i olyckan

– Det är en vägarbetare som har blivit påkörd i samband med att de höll på att märka om vägen inför ett tunnelarbete, säger Niklas Ignell, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Enligt honom är det totalt tre personer inblandade i olyckan, vägarbetaren och två personer i bilen.

Allvarligt skadad

Polisen uppger vid 20.15-tiden att den påkörde vägarbetgaren är förd i ambulans till sjukhus och uppges vara allvarligt skadad. Olyckan kommer att utredas som en trafikolycka och dessutom som en arbetsplatsolycka.

Vägen stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet, men trafiken i riktning mot Borås släpptes på vid 20-tiden.

– Enligt polispatrullen som varit på sjukhuset så har den skadade personen haft änglavakt, det var så de uttryckte sig och någonting mer vet jag inte i nuläget, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson till SVT vid 21.45 på torsdagskvällen.

På fredagsmorgonen meddelade polisen att en anmälan gällande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada hade upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.