Foto: SVT

Våldsamt upplopp i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett våldsamt upplopp i Kronogården i Trollhättan under natten. Två grupperingar har slagits mot varandra och det har varit stenkastning och brända bildäck.

Det var strax efter klockan 01 som oroligheter startade på Lantmannavägen i stadsdelen Kronogården i Trollhättan. En grupp ungdomar satte eld på bildäck och kastade sten mot en väktare.

Då ska en annan gruppering ha reagerat och försökt ingripa.

– Då blev det slagsmål mellan dessa båda grupper. Det har hållt på hela natten fram till klockan 05 på morgonen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Det ska ha varit minst ett 20-tal personer i varje grupp och man ska ha slagits med tillhyggen, bland annat påkar och fälgkors. Polisen startade en så kallad särskild händelse och kallade in förstärkning från hela regionen.

Våldsamt upplopp

– Vi har haft många patruller på plats och vi har inte blivit angripna. Fokus har legat på att hålla isär de två grupperna, och i samband med det har vi använt ett visst mått av våld, vi har använt batonger och pepparsprej, säger Göran Carlbom.

Minst två personer ska själva ha uppsökt sjukhus efter att ha blivit misshandlade. Det är oklart med vilka skador.

– Vi har skrivit anmälningar om våldsamt upplopp och misshandel alternativt grov misshandel, säger Göran Carlbom.

Varför den första gruppen började bränna bildäck från första början är oklart.

– Det har varit väldigt rörigt och vi har inte hela bilden klar för oss. Vi ska utreda vad som ligger bakom, säger Göran Carlbom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer