Foto: TT

Flicka ombads hämta våldtäktsmans kondom

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig flicka kallades till polisen för att hämta ut beslagtagna föremål. Bland sakerna fanns våldtäktsmannens använda kondom.

Efter att en minderårig flicka våldtagits fick familjen en kallelse av polisen att hämta de föremål som beslagtagits. Enligt P4 Sjuhärad fanns det fyra saker, bland annat en tygpåse som innehöll en använd kondom.

– Det är ju helt absurt att hon efter ha blivit våldtagen ska gå och hämta sin våldtäktsmans sperma. Man blir upprörd, ledsen, säger pappan till radiokanalen.

Polisen beklagar

Polisen beklagar det som hänt och menar att det gjorts ett misstag.

– Åklagaren har beslutat att de beslag som finns ska hävas och att de ska lämnas tillbaka till målsägaren. Det framgår inte när vi handlägger beslaget att de här punkterna finns där – utan vi går bara in och för vår diarieföring i ärendet, säger Jan-Olof Bothin, ansvarig vid godsenheten i Borås till radiokanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.