Bild över Avenyn i Göteborg. Nu stänger två av Avenyfamiljens kända krogar på gatan. Foto: TT

Välkända Avenykrogar stänger i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

De välkända Göteborgskrogarna Lounges och Prime Grill har stängt. Det meddelar krogkoncernen Avenyfamiljen i ett internt mejl under måndagkvällen. Samtidigt ges besked om att fler stängningar är att vänta.

”Nedsläckning av restauranger har påbörjats” står det i det interna mejl som skickades ut till anställda på Avenyfamiljen under måndagen.

Krog- och restaurangbranschen beskrivs som särskilt ansatt av den rådande coronakrisen – något som föranledde krogkoncernen till att säga upp hela sin personalstyrka på knappt 170 personer, plus extrapersonal, i förra veckan. Avenyfamiljen meddelade emellertid att man hoppas kunna återanställa sin personal i framtiden.

”Vi har fått frågor kring att VD och övriga i ledningen är uppsagda. Det stämmer men samtliga har 6 månaders uppsägningstid vilket säkerställer fortsatt administration under nedsläckning och uppstart”, står det i det interna mejlet från i söndags.

Mejlet undertecknas koncernens grundare Jonas Järvmarker, och han ger därtill besked om att fler stängningar är att vänta under veckan.

”Vi har säkerställt likviditet för 6 månaders fullskaligt stillestånd vilket är det värsta scenario som vi arbetar efter. Plan for the worst, hope for the best!”

Fakta: Avenyfamiljens verksamheter

Visa

Auktionsverket Kulturarena

Butcher’s Market

Kafé Magasinet

Levantine

Lounge(s)

Made In China

Olssons Vin

Prime Grill

Tacos & Tequila

Taverna Averna

Tyska Bron

Yaki-Da

Yaki-Da Restaurangen

Foo Kafé

Champagneria

Källa: Avenyfamiljen.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet