Foto: TT

Vansinneskörde – i ”slow motion”

Uppdaterad
Publicerad

Färden gick över gräsmatta, trottoar och i fel körriktning.

Och så gick det väldigt väldigt långsamt.

En kvinna i 30-årsåldern greps inatt efter en farlig bilfärd i Stenungsund.

Det hela inträffade efter midnatt under natten till torsdag. Ett vittne sitter i sin parkerade bil utanför en snabbmatsrestaurang i Stenungsund. Plötsligt ser vittnet hur en annan bilist – med stora svårigheter – försöker parkera intill. Vittnet berättar för polisen hur en kvinna kliver ur förarsätet i bilen och vinglar in på snabbmatsrestaurangen.

– När den här kvinnan kommer tillbaka och kör iväg bestämmer sig vittnet för att följa efter och ringa polisen, säger Christer Fuxborg, talesperson vid polisen i region Väst.

”Får flera möten med andra bilar”

Nu börjar färden bli farlig. Vittnet beskriver hur färden går över en trottoar, över en gräsmatta, och dessutom i fel körriktning. Men det går också mycket långsamt.

– Det går i snigelfart. Trots att hon får flera möten med andra bilar, så far ingen illa. Det blir inte ens några plåtskador.

När den långsamma vansinnesfärden pågått i någon kilometer har polisen hunnit dit för att stoppa föraren.

– Hon blåste naturligtvis positivt. Patrullen på plats bedömde också att föraren var så berusad att hon inte kunde ta hand om sig själv, så vi omhändertog henne enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer, reds. anm.), säger Fuxborg.

Tillbringade natten i fyllecell

Kvinnan, som är i 30-årsåldern fick tillbringa natten i fyllecell och misstänks nu för rattfylleri eller grovt rattfylleri, samt för vårdslöshet i trafik.

– Efter att hon sovit ruset av sig, så hålls ett samtal eller förhör med henne, och så får vi se var det här ärendet landar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.