Polisen region öst har i skrivande stund samlat in 766 vapen och 2,6 ton ammunition. Foto: TT

Bra start för vapenamnestin

Publicerad

Bara under amnestins första två veckor har man fått in över 300 vapen, något som polisen är nöjd med.

Vapenamnestin som nu råder går bra enligt polisen. Redan under amnestins två första veckor har man fått in 315 vapen och vapendelar samt cirka 650 kg ammunition i region Väst.

– Vi är nöjda med resultatet och hoppas att det fortsätter på samma sätt, säger Tommy Fernsand på rättsavdelningen i region Väst i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Polisen hoppas att kriminella ska lämna vapen

Vapenamnestin startade den 1 februari och pågår fram till 30 april och under den tiden kan man gå in till polisen och lämna ifrån sig vapen, vapendelar och ammunition utan att riskera att bli misstänkt för vapenbrott.

Det man däremot inte får lov att lämna in är sprängämnen, som polisen inte kan hantera. Istället ska det komma en spängämnesamnesti längre fram.

– Man får inte under några omständigheter komma till en polisstation med sprängämne eller explosiva varor, säger Tommy Fernsand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.