Polis undersöker vad som misstänks vara flyktbilen. Foto: SVT

Väpnat rån i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett företag på Ringön i Göteborg rånades på söndagsförmiddagen. Tre maskerade gärningsmän försvann från platsen med bil. Enligt uppgifter till polisen ska ett vapen varit synligt i samband med rånet.

Rånet inträffade vid lunchtid på söndagen. Polisen fick in ett samtal att ett företag på Lergodsgatan blivit utsatt för ett väpnat rån. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid rånet.

Efter rånet flydde rånarna. Senare fann polisen den misstänkta flyktbilen. I bilen hittade polisen gods från rånet. Men rånarna var då inte kvar.

Strax före halv två meddelade polisen att två män har gripits misstänkta för delaktighet i rånet. Senare meddelade polisen att man gripit en tredje man.

Tredje misstänkt gripen under kvällen

En hundpatrull har hittat vapen och polisen har även funnit kläder och maskering, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har beslagtagit den misstänkta bilen och det gods som hittades i bilen, och arbetar med säkra bevisning på brottsplatsen och kring platsen där bilen stod.

Polisen rubricerar händelsen om grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.