Väpnat rån i Ica-butik i Floby

Uppdaterad
Publicerad

En man gick in på en ICA- butik i Floby under onsdagsmorgonen och krävde pengar under pistolhot. Mannen är nu gripen. Polisen har inlett en förundersökning gällande väpnat rån.

Det var under onsdagsmorgonen som en man gick in i en butik i Floby. Där avlossade han ett skott i taket, gick till kassabiträden och krävde pengar under pistolhot.

I samband med att mannen gick in i mataffären var det en ledig polis som mötte honom. Polisen anade oro och vände tillbaka in i butiken.

– När rånaren går fram och slänger över väskan till kassabiträden så griper den här lediga polisen mannen – brottar ner honom på marken och sparkar bort pistolen. Polisen får hjälp av butikspersonal tills en polispatrull kommer till platsen, berättar Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

Enligt polisen är det vapen som tagits i beslag med stor sannolikhet en soft airgun. En förundersökning gällande väpnat rån har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.