Väpnat rån i Uddevalla

Publicerad

En man uppger att han utsatts för ett väpnat rån vid Hovhult i Uddevalla under måndagskvällen.

– Anmälaren uppger att han blivit rånad och misshandlad av sju yngre män och att en av dem har visat upp ett pistolliknande föremål, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Det pistolliknande föremålet har aldrig avlossats. Men enligt anmälaren har han blivit nedslagen, utsatt för strypgrepp och sparkad då han låg ner på marken Samtidigt har han hotats till livet.

Gärningsmännen beskrivs vara cirka 18 år gamla och hade uppdragna luvor och svarta kläder enligt personen som blivit rånad.

Lindrigt skadad

– Vi söker efter gärningsmännen och flera patruller har kallats till platsen, bland annat en hundpatrull, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson.

Anmälaren ska ha blivit av med en plånbok och en ryggsäck, varav ryggsäcken återfunnits en bit från den plats där rånet ägde rum.

Enligt polisen är anmälaren lindrigt skadad och har ont i nacken. Ingen har ännu gripits för rånet vid 20.45-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.