Foto: SVT

”Var är mitt tåg?” – nya appen ger svar

Publicerad

Geografisk position och aktuell hastighet i realtid. Nu kan resenärer få reda på exakt var deras tåg befinner sig.

Redan i dag är det möjligt att i SJ-appen och på sj.se se ett tågs geografiska position för de avgångar som körs som snabbtåg eller med dubbeldäckarna. I vissa fall kan man även se aktuell hastighet för dessa tåg på sj.se.

Det nya nu är att resenärer kan få en mer exakt informationsangivelse. Funktionen omfattar även SJ:s upphandlade trafik som Västtågen och Tåg i Bergslagen. Men än så länge testas funktionen, och är därför bara tillgänglig via appen SJ Labs.

En vidareutveckling av SJ-appen

– Vi tror att detta särskilt kommer hjälpa de som tågpendlar, då det nu blir möjligt att se var tåget befinner sig, säger Clas Lindholtz, chef för SJ:s affärsutveckling.

Enligt honom är den nya funktionen en vidareutveckling på den trafikinformation som finns i SJ-appen idag. Det är inte fågelvägen mellan två eller flera stationer som kommer att visas i kartvyn, utan tågsträckan som visas kommer att följa spåret.

– Det innebär att användaren får en mer precis uppfattning om var på järnvägen tåget faktiskt befinner sig.

”Var är mitt tåg?”-appen körs för tillfället i testappen SJ Labs.

– Märker vi att det fungerar flyttar vi ut funktionerna till den vanliga appen, precis som vi gjort med tidigare funktioner, säger Claes Lindholtz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer