Påsen med ”fredagsmys” lämnades på Östra sjukhuset. Nu vill personalen tacka för den fina gesten. Foto: Privat

Vårdpersonal söker Majken 8 år – vill tacka för gåvan

Uppdaterad
Publicerad

Majken, 8 år, och hennes mamma lämnade i fredags en påse på Östra sjukhuset. Det var Majken som med ”fredagsmys” ville tacka personalen. Nu söker personalen den unga tjejen för att själva kunna tacka.

Sällan har tacksamheten mot vårdpersonalen i Sverige varit större. En av dem som ville visa sin tacksamhet var Majken 8 år vars mamma kom till Östra sjukhuset i Göteborg på fredagseftermiddagen. Där lämnade hon en påse som Majken hade gjort i ordning.

–Det var tulpaner, en påse med chips, choklad och godis. Hon skrev i ett brev att vi kämpar och att hon är tacksam för att vi tar hand om alla som är sjuka. Att vi jobbar oavsett väder. Sen stod det underskrivet med ”kram från Majken åtta år och hennes småsystrar”, säger Lina Borglin som arbetar på akuten på Östra sjukhuset.

Coronaviruset i Västsverige

Efterlysning

Nu vill personalen också visa sin tacksamhet, mot Majken, och efterlyser därför henne.

– Att vara åtta år och komma på en sådan här grej det är otroligt. Vi skulle jättegärna vilja få tacka henne och bjuda in henne på ett studiebesök om hon vill, när allting har lugnat ner sig, säger Lina Borglin.

Lugn stämning på akuten

Hon beskriver stämningen på akuten som lugn fortfarande.

– Vi är ett coronasjukhus nu och alla som behöver vård får det, säger Lina Borglin.

Foto: Privat

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet