Catrin Knudsen och Lucas Fredriksson är bekymrade över Vårgårdas dystra covid-siffror. Foto: svt

Vårgårdaborna om de dystra covidsiffrorna – ”Blir ju bekymrad”

Uppdaterad
Publicerad

Vårgårda har näst flest bekräftade fall av covid-19 i hela Sverige.

I mitten av september hade Vårgårda 35 bekräftade sjukdomsfall per 10 000 invånare, vilket placerar kommunen strax efter Överkalix, med näst flest bekräftade fall av covid-19 i Sverige.

Flera av de Vårgårdabor som SVT Nyheter Väst pratar med säger att det känns som att folk slappnar av för tidigt och att man inte tar viruset på allvar.

Coronaviruset i Västsverige

– Det oroar ju en och jag själv sitter som i ett litet rum i skolan för att min lillebror är i riskgrupp, så jag vill ju helst inte ha corona och smitta min familj, säger Lucas Fredriksson.

Ovaccinerade på sjukhus

Vårgårda ligger strax under snittet för vaccinerade i Västra Götaland. Anledningen till den höga smittspridningen är svår att fastställa, men enligt Västra Götalandsregionen är det framför allt ovaccinerade som står för sjukhusinläggningarna i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet