Förmodligen rör det sig om samma varg som fotograferats i Halland. Foto: TITTARBILD: Jan Pettersson

Varg i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kom ett stort antal rapporter om att en varg setts i Västra Frölunda och sedan i Slottskogen i centrala Göteborg.

Karin Karlsson var ute och rastade hunden i Slottskogen tillsammans med sin väninna när hon plöstligt fick syn på vargen. 

– Hunden reagerade och stod helt blixtstilla. Men vargen fortsatte nedför Bragebacken och ut ur Slottskogen, i riktning mot Slottskogsvallen, säger Karin Karlsson till SVT Västnytt.

– Vi stod jättelänge och tittade. Men rådjuren som såg vargen blev rädda och sprang!

Enligt Katrin Hansson, djurparksföreståndare i Slottskogen, har inga av parkens inhägnade djur kommit till skada.

Ingen fara för djuren

– Vi känner oss inte oroliga. Vi har rejäla stängsel här, som vargen inte ska kunna ta sig över, säger hon till Västnytt.

Tidigare på morgonen, vid 5-tiden, syntes vargen vid Stigbergstorget i Majorna. Det mesta talar för att det rör sig om samma varg som vandrat upp genom Halland och nu setts i Göteborgsområdet i en dryg veckas tid.

Länsstyrelsens rovdjurshandläggare ska under söndagen göra ett försök att spåra djuret.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.