Foto: TT Nyhetsbyrån

Världscupen i skidor till Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Ulricehamn kan få välkomna världseliten i längdskidåkning. Igår föreslog Svenska Skidförbundet att staden skall få arrangera två världscupshelger 2017 och 2019.

Svenska Skidförbundet vill stärka skidintresset i södra Sverige därför föreslår man nu att Ulricehamn skall få arrangera två världscupshelger i januari 2017 och 2019.

– Det är fantastiskt. Vi har haft stora tävlingar för, men en världscup är någtra dimensioner större, säger Karl-Erik Claesson, vice ordförande i Ulricehamns IF.

Skidförbundet och arrangörerna tror att man kan locka storpublik och göra arrangemanget till en folkfest.

Långt söderut

Aldrig tidigare har en världcupstävling genomförts så långt söderut i Sverige, vilket både är roligt men också skapar oro kring snötillgången.

– Vi har en av nordens största och modernaste konstsnöanläggningar för längdskidåkning. Vi kommer att göra allt vi kan för att arrangera fantasktiska tävlingar och vi hoppas att skid-Sverige gläds med oss och vi känner att vi nu flyttat gränsen för stora skidtävlingar i Sverige längre söderut,  säger Karl-Erik Claesson, vice ordförande i Ulricehamns IF, i ett pressutskick.

Även om Svenska Skidförbundet nu förordar Ulricehamn som arrangör är det inte helt klart. Det är FIS, internationella skidförbundet, som tar slutgiltigt beslut i november i Zürich.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.