Nitzan Cohen, SVT:s meteorolog, säger att det kan bli upp mot 30 grader lokalt under veckan. Foto: SVT/TT

Värmen på väg in över Västsverige

Publicerad

På måndagen blev det en tillbakagång i temperaturerna, men redan under tisdagen blir det vackrare väder och mot slutet av veckan kan Västra Götaland få 30 grader på sina ställen.

För den som har semester och tycker att vädergudarna har svikit den senaste tiden så väntar goda nyheter. Sol och värme kommer mot slutet av veckan, och kanske med start redan på tisdag.

– Just nu är det inte jättevarmt i Västra Götaland, men redan på tisdag morgon så kan det börja torka upp lite grann och det blir bättre väder, säger Nitzan Cohen meteorolog på SVT.

Upp mot 30 grader

Under onsdagen ska högtrycket ha etablerat sig och blir det soligt lovar Cohen över 25 grader.

– Det är svårt att prata om maxtemperaturer exakt men det blir över 25 och lokalt kan det komma upp över 30 grader om det blir sydostlig vind. Göteborg är definitivt ett av de ställen där det kan bli riktigt varmt om vinden är rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.