Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Varning för mycket hårda vindar – tågstopp och Uddevallabron avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Det milda och regniga julivädret håller i sig. SMHI klass 1-varnar för mycket hårda vindbyar på Västkusten under söndagseftermiddagen, något som orsakat tågstopp mellan Uddevalla och Strömstad samtidigt som Uddevallabron stängts av.

Tågtrafiken på sträckan Uddevalla-Strömstad står still sedan klockan fyra på söndagen då SMHI varnar för vindbyar från 21 upp till 25 m/s. Trafiken väntas återupptas under måndagsmorgonen och enligt Västtrafik kommer sträckan att trafikeras med ersättningsbussar.

Även Uddevallabron är avstängd i båda färdriktningar och väntas öppna igen klockan 22 enligt Trafikverkets hemsida.

Nedfallna träd på vägar runtom i länet

Under eftermiddagen och kvällen har SOS Alarm och Trafikverket larmats om att träd blåst ner över vägar på olika håll i Västra Götaland. Bland annat på väg 42 i Sparsör, och på väg 172 i höjd med Dals Långed. På väg 184 mellan Bjurum och Bjärklunda i Falköpings kommun, lutar träden intill vägen så pass mycket att höga fordon har svårt att ta sig förbi.

Vindbyar från 21 m/s upp till 25 m/s. Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon. Om prognosen ändras till 25 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer